074 - 255 25 00 | info@notarisscherfke.nl
ma t/m vr | 08:30 - 12.30 & 13:30 - 17:00

Testament

Notariskantoor Scherfke: waarvan akte

Regel het nu voor later.

In een testament leg je vast wat er met je huis, geld, overige bezittingen en schulden moet gebeuren nadat jij overlijd. Wanneer er geen testament is of als de in het testament aangewezen erfgenamen en hun kinderen overleden, dan bepaalt de wet wie jouw erfgenamen zijn. Door middel van een testament maak je jouw eigen keuzes. Het is belangrijk om deze goed aan te laten sluiten op jouw persoonlijke (gezins)situatie voor nu en in toekomst.

Testament

Een testament is een notariële akte waarin aangegeven staat wie jouw erfgenamen zijn en wie wat krijgt nadat jij bent overleden. In een testament opnemen hoe de voogdij over jouw kinderen geregeld moet worden en vastleggen wat er in toekomstige situaties moet gebeuren. Bijvoorbeeld als jouw kinderen zelf kinderen krijgen of als jouw partner gaat hertrouwen nadat jij bent overleden. Wettelijke erfgenamen onterven behoort tevens tot de mogelijkheden. Er wordt ook een executeur benoemt in het testament. Hij of zij is verantwoordelijk voor het afhandelen van jouw nalatenschap. Wensen omtrent een uitvaart kunnen eveneens in een deze notariële akte worden vastgelegd.

Naar Notariskantoor Scherfke in Borne

Notaris Rainier Scherfke en zijn deskundige team van juridisch medewerkers hebben ruime ervaring op het gebied van dit soort familierechtelijke zaken. De deuren van ons kantoor in Borne staan dan ook voor je open zodat wij je hierbij kunnen adviseren.

Wilsbekwaam

Een vereiste voor het maken van een testament is dat je wilsbekwaam bent. Je moet in staat zijn de gevolgen van jouw testament te begrijpen. Als de notaris twijfelt of je wilsbekwaam bent, is het niet mogelijk om zomaar een testament op te stellen. Als je bijvoorbeeld een geestelijke stoornis of dementie hebt, ben je wilsonbekwaam.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Offerte aanvragen 2023
0% Compleet
1 of 4
Maak een keuze:

Liever telefonisch contact?

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 09:00 tot 12:30 en van 13:30 tot 17:00

Schuiven naar boven
Call Now Button