074 - 255 25 00 | info@notarisscherfke.nl
ma t/m vr | 08:30 - 12.30 & 13:30 - 17:00

Levenstestament

Notariskantoor Scherfke: waarvan akte

Houd de regie in eigen handen.

Je wordt een dagje ouder en gaat lichamelijk of geestelijk achteruit. Of je staat bijvoorbeeld voor een ingrijpende operatie. Dan is het goed om eens na te denk over wie jouw belangen behartigt als je hier zelf niet meer toe in staat bent. In een levenstestament leg je vast wie jouw financiële, medische en persoonlijke zaken zal regelen als dit moment is gekomen. Zo houd je zelf de regie en worden zaken ten alle tijden volgens jouw wensen geregeld.

Notariële volmacht

Een levenstestament bestaat vaak uit twee volmachten: één voor de financiële belangen en één voor de medische en persoonlijke zaken. Alle zaken die je geregeld wilt hebben, leg je vast in een akte: het levenstestament. Je kunt er ook voor kiezen om alleen voor je financiële zaken een volmacht op te stellen. De mogelijkheden en werkwijze van de notariële volmacht en het levenstestament zijn hetzelfde. De informatie over het levenstestament geldt dus ook voor de notariële volmacht.

Vertrouwenspersoon

Het voordeel van een levenstestament dat bij de notaris is vastgelegd, is dat banken de genoemde vertrouwenspersoon erkennen en dat die vertrouwenspersoon de benodigde machtigingen verkrijgt om jouw zaken te kunnen waarnemen.

Het levenstestament geldt tijdens jouw leven en gaat dus niet over wat er met je bezittingen moet gebeuren na jouw overlijden. Dat wordt vastgelegd in een testament.

Naar Notariskantoor Scherfke in Borne

Het is mogelijk zelf een levenstestament of een volmacht opstellen. Dat wordt een onderhandse akte genoemd. Omdat je hierbij het risico loopt dat deze niet wordt erkent door de bank en je vertrouwenspersoon jouw zaken niet kan waarnemen, is het verstandig om het levenstestament of de volmacht op te stellen door notaris Rainier Scherfke. Hij controleert of je wilsbekwaam bent op het moment van vastleggen en ondertekenen van de notariële akte. Zo kan hierover achteraf geen discussie ontstaan.

Jouw akte wordt op ons kantoor bewaard en je ontvangt één of meerdere afschriften. Jij bepaalt wie er en afschrift ontvangt. Bijvoorbeeld jouw vertrouwenspersoon, de bank (het financiële deel) en je huisarts of behandelend arts (het medische deel). Op deze manier weten ook anderen van jouw wensen af.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Offerte aanvragen 2024
0% Compleet
1 of 4
Maak een keuze:

Liever telefonisch contact?

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 09:00 tot 12:30 en van 13:30 tot 17:00

Schuiven naar boven
Call Now Button